24 de febr. 2015

Sri H.W.L. Poonja (Papaji)

L'únic esforç que has de dur a terme és l'esforç d'abandonar els esforços que has anat carregant a coll. No facis esforços vers el teu Jo vertader. La revelació succeirà per ella mateixa. No necessites cap esforç per a ser allò que ja ets.

                                                                    ***

Per a ser feliç, per a ser pau, amor, bellesa, no et cal ningú més. Al contrari, et cal algun pensament, alguna idea o alguna persona per a esdevenir infeliç.

                                                                    ***

La felicitat no té res a veure amb la satisfacció dels desitjos envers algun objecte. La pau i la felicitat no apareixen pas perquè ja has assolit el desig que perseguies amb tants d'afanys. Sorgeixen perquè ja no t'arrossega un desig.

                                                                    ***

Quan et sentis atrapat pel patiment, només t'has de preguntar "Qui pateix?" Això és tot. Per què el patiment s'esvairà amb aquesta pregunta? Perquè t'hauràs separat de la situació.

                                                                    ***
                                                                         
Els cossos són diversos. El Jo és sempre el mateix. Hi ha una única realitat, absoluta i invariable, en tots els éssers. Així doncs, identifica't amb això que no canvia. No t'identifiquis amb el cos sotmès a les transformacions, sinó amb el Jo.

                                                                    ***

Sàpigues que tot allò que experimentes és una projecció de la teva ment.


(Text adaptat de Wake Up and Roar. Boulder, CO: Sounds True, 2007.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada