13 de gen. 2024

Ajut

La funció del món no és pas satisfer les nostres expectatives i els nostres desitjos. Tampoc no és la contrària, dificultar que es puguin fer realitat. A vegades, veiem que actua en el primer sentit; d'altres, en el segon. Això sol ja sembla indicar que no el podem considerar des de cap d'aquests dos propòsits.

Sigui quin sigui el seu propòsit, cas que efectivament n'hagi rebut algun, podem adonar-nos que tot depèn de cadascú, de la percepció que tingui del món. I aquesta percepció pot venir donada per una combinació de factors diversos vinculats al present i al passat.

Si acceptem, doncs, que la cosa depèn de nosaltres mateixos, apareix una possibilitat d'entendre'l que està disponible per a tothom. Aquesta es concreta en veure'l com una oportunitat constant, dia rere dia, d'investigar, reconèixer i integrar aquells hàbits, aquelles perspectives i aquelles actituds que ens fan viure contents i en pau. Considerar que ens ajuda, a través de reptes i lliçons, en el camí de descoberta d'allò que està en plena harmonia amb allò que som.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada